Inwoners rapen heel veel zwerfvuil tijdens Landelijke Opschoondag

Straatjutters Foto: Straatjutters. (Aad van der Meer)

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Heel wat mensen zijn zaterdag de buurten en wijken ingegaan tijdens de Landelijke Opschoondag. Ook inwoners van Kaag en Braassem kwamen in actie.

Onder hen waren de Straatjutters Kaag&Braassem. Met hun vuilgrijpers en ringen met vuilniszakken gingen zij "straatjutten" in Roelofarendsveen. De heren en dames begonnen met een gezamenlijk bakkie bij Poco Más in Roelofarendsveen. Vervolgens gingen zij het dorp in en wisten zestien vuilniszakken zwerfvuil op te rapen. Zij liepen onder andere tussen de rotonde bij Mooren, De Lasso en rond Het Oog. Een vrijwilliger telde 120 blikjes.

Straatjutters Kaag&Braassem is onderdeel van Stichting Groen Licht. De vrijwilligers van de groep gaan om de week een wijk in de gemeente in om zwerfvuil op te ruimen.

Opschoondag

Maar veel meer inwoners gingen zaterdag op pad. In totaal 38.875 vrijwilligers meldden zich aan voor de 21ste Landelijke Opschoondag Nederland Schoon. In gemeente Kaag en Braassem gingen inwoners van Roelofarendsveen, Oude Wetering, Leimuiden, Rijnsaterwoude, Rijpwetering en Woubrugge op pad om vuilniszakken te vullen met zwerfvuil.

advertentie advertentie