Inzamelaars spelen kerstbomenparcours op gemeentewerf Kaag en Braassem

KAAG EN BRAASSEM - De kinderen uit gemeente Kaag en Braassem die kerstbomen hadden ingezameld, konden woensdagmiddag hun geld ophalen bij de gemeentewerf. Het geld ophalen ging gepaard met een kerstbomenparcours.

Vorig jaar, tijdens het ophalen van de bomen, bedacht een medewerker van de gemeente dat het misschien leuker was om rond het kerstbomen ophalen een evenement te organiseren. Tijdens het evenement zouden de kinderen hun geld krijgen. Dit bleek een prima plan dat woensdag tot uitvoering kwam.

Rond 14.30 uur verzamelde een groot aantal van de bomenverzamelaars zich op de gemeentewerf. Wethouder Yvonne Peters maakte bekend dat er dit jaar 2992 bomen opgehaald zijn, en dat, een helaas niet aanwezige groep Hoogmadenaren, met 353 stuks de meeste bomen opgehaald had.

Parcours

Hierna was het tijd om te kijken wie het speciaal aangelegde kerstbomenparcours het snelst kon afleggen. Dat bleek Luuk van der Geest te zijn. Nathan werd tweede. Een speciale aanmoedigingsprijs was er voor Djuna, de jongste deelneemster. Als laatste was er voor ieder kind een beker limonade, een zakje chips of een mandarijn. En natuurlijk de enveloppe met het geld en een certificaat.

advertentie advertentie