Inzamelactie voor torenspits Hoogmade: ‘Koper gebruiken voor kunstwerken’

Foto: Studio Kaag en Braassem

HOOGMADE - Stichting Groene Punt is een crowdfunding actie gestart voor de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk - De Goede Herder in Hoogmade. Het doel van de stichting is om de groene torenspits, die tijdens de brand in november instortte, opnieuw op te bouwen.

'Ik woon mijn hele leven in Hoogmade en de kerktoren hoorde bij het dorp', vertelt Ellen Vlieger, voorzitter van Stichting Groene Punt in het radioprogramma KB Actueel, dat elke zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur wordt uitgezonden op Studio Kaag en Braassem. 'Toen er tijdens het sporten in Leiden aan me gevraagd werd waar mensen geld konden storten, dacht ik: iemand moet gewoon een crowdfundactie starten.'

Ook wil de stichting, die op 6 januari pas officieel van start gaat, op 28 maart een veiling organiseren. Daarnaast zijn er ook plannen om het koper van de ingestorte kerk te gebruiken voor de inzamelingsactie. 'We willen het koper gebruiken om kunstwerken van te maken. We zijn alleen nog op zoek naar kunstenaars met goede ideeën,' aldus Vlieger.

advertentie advertentie