Israel van Dorsten vertelt levensverhaal bij Poco Más in Roelofarendsveen

Foto: Google Street View

ROELOFARENDSVEEN - Op uitnodiging van Boekhandel Veenerick is Israel van Dorsten donderdag 9 maart te gast bij Poco Más om zijn indrukwekkende levensverhaal te vertellen.

Israel is één van de kinderen die jarenlang door hun vader werden opgesloten op een boerderij in Ruinerwold. Op 13 oktober 2019 verliet hij de boerderij en stapte een café in Ruinerwold binnen. 'Op dat moment maakt ik me definitief los uit de geloofswereld van mijn vader die mij 25 jaar in zijn macht had.' Over zijn jeugd schreef hij het boek 'Wij waren, ik ben'.

'In dit boek beschrijf ik mijn leven. Mijn vaders geloof en overtuigingen waren mijn realiteit: naar school ging ik niet, ik bestond niet eens voor de buitenwereld, en ik had geen vrienden. Er waren alleen de geesten die om ons heen dwaalden en waarmee we praatten. Bidden was onze enige redding. God zat altijd in mijn hoofd.'

Israel van Dorsten vertelt over zijn jeugd in Poco Más aan de Noordhoek. De lezing begint 20.00 uur. Kaartjes (10 euro, inclusief welkomstdrankje) zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Veenerick en via de Libris-website.

advertentie advertentie