Jachthaven ‘t Venegat gaat met nieuwe vereniging toekomst tegemoet

RIJNSATERWOUDE - Met de nieuw op te richten Vereniging Recreatie het Venegat moet jachthaven 't Venegat in Rijnsaterwoude de toekomst tegemoet kunnen. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het onderbrengen van de jachthaven bij een vereniging, op basis van een erfpachtovereenkomst.

De vereniging heeft een brede recreatieve doelstelling en gaat, naast de jachthaven, ook het zwemstrandje, de vissteiger en aangrenzende dijk beheren en onderhouden. Financiële middelen die eerder bij Stichting Jachthaven 't Venegat waren ondergebracht, worden overgeheveld naar de vereniging.

'De stichting en initiatiefnemers zijn verheugd dat we er uit zijn', zegt Stichting Jachthaven 't Venegat. 'Nu kunnen we alle energie gaan richten op de realisatie van al het moois uit het plan.' De stichting kwam begin 2021, samen met de dorpsraad en enkele bewoners, met het plan 'recreatieve voorzieningen Rijnsaterwoude'. Voor de gemeente Kaag en Braassem was dit plan aanleiding om de jachthaven niet in de openbare verkoop te zetten.

advertentie advertentie