Jente in korte broek naar school voor zieke broer Rinze én het Prinses Máxima Centrum

WOUBRUGGE - Deze week doet Jente Vitters mee met de Korte broek Actie voor Missie 538 en gaat in korte broek naar school. Hij doet dit om aandacht te vragen én geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum.

Sinds afgelopen juni is de familie Vitters met Rinze vaak in het Prinses Máxima Centrum te vinden. Rinze heeft Acute Lymfatische Leukemie. Zijn broertje Jente heeft maar één wens; dat Rinze weer helemaal beter wordt.

‘Na een aantal zware tegenslagen en flink wat heftige chemokuren zal Rinze in januari een stamceltransplantatie moeten ondergaan’, schrijft Team Rinze op de website van Voetbalvereniging Woubrugge. ‘We zijn ontzettend blij dat Yoeri een match is en hij de donor kan zijn, maar het is nog een heel traject waar we doorheen zullen moeten.’

Clean rooms in Máxima

Het doel van de actie is om een zo groot mogelijk bedrag op te halen voor speciale clean rooms in het Máxima. Daarin kunnen afweercellen van kinderen met kanker worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen. Zo wordt de overlevingskans vergroot, met minder schade op de lange termijn, en onderzoek versneld.

‘Want uiteindelijk is er maar één doel. Dat ieder kind met kanker zal genezen met een optimale kwaliteit van leven.’

Jente Vitters is met zijn Korte broek Actie te steunen via de speciale actiewebsite.

advertentie advertentie