Joey Rietbroek nieuwe hoofdtrainer van selectie VV Woubrugge

Joey Rietbroek nieuwe hoofdtrainer VV Woubrugge Foto: Voetbalvereniging Woubrugge

WOUBRUGGE - Voetbalvereniging Woubrugge heeft een nieuwe hoofdtrainer gevonden voor haar selectie. Vorige week hebben Joey Rietbroek en VV Woubrugge hun handtekeningen gezet onder de overeenkomst, meldt de club uit Woubrugge.

Daarmee volgt Rietbroek na dit seizoen interim trainer Henny Kluivers op die op zijn beurt begin januari het stokje overnam van Willem Lok. De laatste kon vanwege privéomstandigheden het seizoen niet afmaken.

Rietbroek is op dit moment trainer/coach van EMM'21 O23-1 en begint bij Woubrugge aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Zelf was hij geen onverdienstelijke speler. Begonnen bij DOSR werd hij al snel ontdekt door een club uit Amsterdam. Na vier jaar in de hoofdstad keerde hij voor één jaar terug bij DOSR om daarna zeven jaar het shirt van ADO te dragen. Na deze periode speelde hij jarenlang in het eerste elftal van DOSR. Nadat hij diverse elftallen bij deze club had getraind, volgde de O23 en haalde hij het benodigde trainersdiploma.

'Doel is handhaving'

De nieuwe trainer hoopt dat Woubrugge zich kan handhaven in de vierde klasse en zei daar eerder over: 'Het is afwachten of de hoofdmacht in de vierde klasse gaat blijven. Het ging aanvankelijk moeizaam, maar ze hebben een inhaalslag gemaakt. Het zal zeker lastig blijven, maar het is ook weer niet onmogelijk om handhaving af te dwingen. Mocht degradatie wel een feit worden, dan is dat niet anders en gaan we bouwen om het terrein weer terug te winnen.'

Rietbroek begint als hoofdtrainer bij Woubrugge met ingang van het seizoen 2023-2024.

advertentie advertentie