Hangplek aan de Meerkreuk weggehaald

Foto: Studio Kaag en Braassem

OUDE WETERING - Het Jongeren Ontmoetings Punt (JOP) aan de Meerkreuk wordt donderdag 9 november verwijderd. Het college heeft besloten om de ontmoetingsplek te verwijderen. Hiermee hoopt de gemeente een einde te maken aan de overlast bij de Meerkreuk in Oude Wetering.

Ongeveer anderhalf jaar geleden besloot de gemeente Kaag en Braassem een honk neer te zetten aan de Meerkreuk in Oude Wetering. Wat zou moeten dienen als een ontmoetingsplek, groeide uit tot een hangplek waar jongeren regelmatig zorgen voor overlast. Dit komt mede door het gebruik van alcohol en drugs door de jongeren.

De afgelopen tijd werd een hoop overlast ervaren en daardoor voelden omwonenden, winkeliers en bezoekers zich onveilig. Het inzetten van jeugdwerkers, handhaving en politie heeft geen einde gemaakt aan de overlast. Begin 2022 werd het Jongeren Ontmoetings Punt in het park aan de Meerkreuk geopend. Vooraf werd afgesproken dat de ontmoetingsplek door de jongeren zelf netjes zou worden gehouden en dat deze bij overlast zou worden verwijderd.

advertentie advertentie