Gepubliceerd op 28 Augustus 2019 om 19.45 uur

Jubilerend Fonds Alphen trakteert 60.000 euro aan goede ideeën

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Stichting Fonds Alphen en Omstreken, voorheen VSB Fonds Alphen aan den Rijn en Omstreken, viert dit jaar een jubileum. Het fonds bestaat 25 jaar en trakteert.

Het fonds is op zoek naar grote en kleine initiatieven van inwoners van de gemeenten Kaag en Braassem, Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop, die problemen in de samenleving oplossen. 'Elk initiatief dat met de inzet van vrijwilligers voor langere periode een bijdrage levert aan de samenleving, is welkom', meldt het fonds. Het kunnen initiatieven zijn die kwetsbare jongeren helpen, iets doen aan de eenzaamheid van ouderen of bijdragen aan de sociale cohesie in een wijk.

Per gemeente stelt het fonds 20.000 euro beschikbaar voor initiatieven. Voor het indienen van een initiatief worden een aantal voorwaarden gehanteerd, zo dient het initiatief onderbouwd te worden aan de hand van een begroting. Stichtingen die professionele diensten leveren en hierbij vrijwilligers willen inzetten, zijn uitgesloten van deelname.

Indienen

Via de website van het fonds kunnen initiatieven worden ingediend. De uiterste inzenddatum is 15 september. In oktober worden de prijzen uitgereikt tijdens optredens van Circus Salto, waar Stichting Fonds Alphen en Omstreken basisscholieren voor heeft uitgenodigd.

Lees ook: Fonds Alphen en omstreken trakteert kinderen op bezoek aan circus

advertentie
 
advertentie