Kaag en Braassem gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - De gemeente Kaag en Braassem gaat een samenwerking aan met Meld Misdaad Anoniem. Sinds 1 november ontvangt de gemeente relevante signalen over criminaliteit en fraude vanuit de organisatie.

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Er kunnen meldingen worden gedaan over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. Bij het maken van meldingen staat de anonimiteit van de melder centraal.

'Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten, maar in de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk', zegt Marc Janssen namens Meld Misdaad Anoniem. 'Er zijn veel redenen voor mensen om niet te melden. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat je de dader kent.' De organisatie zorgt ervoor dat de informatie bij de opsporingsdiensten terecht komt, maar de melder blijft hierbij buiten beeld.

Ondermijnende activiteiten

'De aanpak van ondermijning heeft binnen de gemeente Kaag en Braassem een hoge prioriteit. De gemeente wil weerbaar zijn en signalen over ondermijnende activiteiten vroegtijdig herkennen en ontvangen, maar dat kunnen politie en gemeente niet alleen', zegt burgemeester Marina van der Velde. 'Hierbij zijn de ogen en oren van onze inwoners hard nodig!'

Meld Misdaad Anoniem is bereikbaar via het telefoonnummer 0800-7000. Een melding maken kan ook online via meldmisdaadanoniem.nl/melden. De gemeente heeft meer informatie over ondermijning en het herkennen daarvan samengevat op haar website.

advertentie advertentie