Karttalent Dean Hoogendoorn wint ook slotrace WSK Final Cup

WOUBRUGGE - Dean Hoogendoorn heeft zijn laatste race van het seizoen in stijl afgesloten. Het elfjarige karttalent uit Woubrugge won op overtuigende wijze de tweede race van de WSK Final Cup. Op het circuit van Franciacorta in Italië was hij de snelste in een spannende finale van de OK-N Junior-klasse.

In de kwalificatie snelde Dean naar P2, daarna eindigde hij in de drie heats achtereenvolgens als eerste, tweede en derde. Het gecombineerde resultaat van die races betekende dat hij in de prefinale op poleposition mocht starten. Omdat er nog tijd te vinden was in de kart, bouwden zijn monteurs een compleet nieuwe kart op in slechts 45 minuten. En niet zonder resultaat. In de prefinale was Dean erg snel op het nieuwe chassis van Kart Republic. Hij eindigde knap als tweede, maar door een ingeklikte bumper kreeg hij de reglementaire tijdstraf van vijf seconden. Daardoor werd het talent uit Zuid-Holland uiteindelijk als zevende geklasseerd.

Trots en blij

In de finale toonde hij vervolgens op overtuigende wijze wie de snelste is door dominant naar de winst te denderen. Vanaf ronde acht, toen de temperatuur in zijn banden kwam, kon Dean zijn snelheid weer omzetten in de dominantie die hij het hele seizoen al heeft getoond. Daarna reed hij weg van de concurrentie en won hij de race.

'Ik ben heel trots op mijn rijden in de finale, dat ik kon wegrijden van de andere jongens en een gaatje trok', zegt Hoogendoorn over zijn prestatie. 'Een paar bochten moest ik verdedigen. Daarna was ik weg en was ik los. Ik ging als P1 over start-finish. Ik ben superblij. We hebben heel erg ons best gedaan en we hebben heel goede moves gemaakt.'

Aanstaande zaterdag is Dean Hoogendoorn om 12.30 uur te gast in de radio-uitzending KB Actueel van Studio Kaag en Braassem.

advertentie advertentie