Kassen Noorderhemweg maken plaats voor woongemeenschap voor ouderen

Woongemeenschap Beste Buur Braassem Foto: MW Architectuur.nl

ROELOFARENDSVEEN - Tot voor kort stonden er kassen, maar Bouwbedrijf Van der Geest uit Oud Ade is aan de Noorderhemweg in Roelofarendsveen gestart met de bouw van zeven levensloopbestendige woningen.

Het project 'Beste Buur Braassem' is een CPO-project – een project onder collectief particulier opdrachtgeverschap - waarbij alle toekomstige bewoners inspraak hebben gehad in het ontwerp. Hierdoor zijn de gevels divers: gevelmetselwerk, stucwerk en houten gevelbekleding. Iedere woning is uniek ontworpen door MW Architectuur uit Leiden. Zo zijn er woningen met de woonkamer op de eerste verdieping en zijn er ook beneden- en bovenwoningen. ‘Iedere woning is afleesbaar doordat elke woning een eigen gevelmateriaal heeft’, wordt uitgelegd op de website van MW Architectuur. ‘Door een repeterende hoofdvorm te kiezen en een gezamenlijke familie van kozijnen, is samenhang ontstaan.’

Gezamenlijke tuin

Naast de woningen is er met elkaar nagedacht over de buitenruimte, zo komt er een grote gezamenlijke tuin waar iedereen kan samen komen. ‘Deze tuin is de entree naar de woningen en biedt de mogelijkheid tot het maken van een klein ommetje. In de tuin zijn verschillende plekken om te verpozen, maar ook plek om te spelen voor (klein)kinderen. De tuin wordt door de bewoners zelf ingericht en onderhouden.’

Aan het water komt een groot vlonder die kan dienen als visstek of opstapplaats voor een rondvaart met een boot of kano.

Start bouw

Onlangs is gestart met het heiwerk voor 'Beste Buur Braassem'. Dat wordt uitgevoerd door N. Wijfje Heiwerken B.V. uit Ter Aar. In totaal komen er ruim zeventig betonpalen onder de woningen. Één van de toekomstige bewoners van het project, tevens oud-eigenaar is van de grond waarop dit project gerealiseerd wordt, heeft de feestelijke eerste paal geslagen. De overige toekomstige bewoners en het bouwteam waren aanwezig bij de start. Na het heien, gaat Olijerhoek Betonwerken uit Roelofarendsveen verder met de betonfunderingen. Binnenkort start het installatiewerk in de kruipruimte.

Een initiatiefgroep, die de Vereniging Beste Buur Braassemermeer oprichtte, kwam met idee voor de woongemeenschap voor ouderen. De planning is dat de zeven seniorenwoningen volgend jaar worden opgeleverd.

advertentie advertentie