Kenmerkende gebouw van Rabobank in Roelofarendsveen komt leeg te staan

ROELOFARENDSVEEN - Het kenmerkende gebouw van Rabobank langs de A4 komt leeg te staan. De bank heeft besloten om het kantoor in Roelofarendsveen, dat gevestigd was in het complex aan Het Oog, te sluiten. Wat er met opvallende gebouw gaat gebeuren, weet de bank nog niet.

Het bezoek aan kantoren van de bank is in de afgelopen jaren sterk teruggelopen. 'Door de coronacrisis, met als gevolg het noodgedwongen sluiten van een aantal kantoren, is deze ontwikkeling verder versneld', meldt de Rabobank in een bericht. Zowel het kantoor in Roelofarendsveen als het kantoor in Nieuwkoop worden definitief gesloten.

Sinds de coronapandemie werd het kantoor in Roelofarendsveen al niet meer gebruikt. Het team van Rabobank Groene Hart Noord werkte in wisselbeurten op de kantoorlocatie in Alphen aan den Rijn. Die locatie is, samen met het kantoor in Leiden, vanaf nu de dichtstbijzijnde locatie van de Rabobank in de regio.

Voor klanten die niet in staat zijn online te bankieren of één van de kantoren te bezoeken, heeft de bank een Mobiele Bankservice. Deze service moet een uitkomst bieden aan mensen die (tijdelijk) minder mobiel zijn door ziekte, een ongeval, senioriteit of een lichamelijke beperking.

Eigendom van Rabobank

Het kantoorgebouw langs de A4 is eigendom van de Rabobank. Het bood ruimte aan het team van Rabobank Groene Hart Noord, die daar ook een bezoeklocatie had. Daarnaast waren er ook andere kantoormedewerkers van de bank werkzaam. Een woordvoerder laat weten dat op dit moment nog onduidelijk is wat er met het pand gaat gebeuren.

advertentie advertentie