Kerktoren Hoogmade ingestort door zeer grote brand

Foto: Studio Kaag en Braassem

HOOGMADE - De toren van de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk - De Goede Herder aan de Kerkstraat in Hoogmade is maandag ingestort tijdens de zeer grote brand. Hulpdiensten hielden al rekening met het instorten en hebben de wijde omgeving ontruimd. Eerder op de middag bezweken de kleine toren en het dak van het kerkgebouw al. Andere panden zijn niet geraakt tijdens de val, meldt de brandweer in een eerste reactie.

Vlak na het middaguur brak de zeer grote brand uit. Uit heel de regio zijn brandweerlieden naar Hoogmade gekomen om het vuur te bestrijden. De kerk kan niet meer gered worden en moet als verloren worden beschouwd. De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur overslaat naar andere gebouwen.

De ontreddering in Hoogmade is groot. Op straat staan mensen te huilen om het verlies van de rooms-katholieke kerk. 'De ergste gevoelens komen in je op', sprak pastoor Jack Glas. Ook burgemeester Marina van der Velde noemt de brand verschrikkelijk. De gemeente Kaag en Braassem organiseert maandagavond een bijeenkomst in Hoogmae.

Lees ook: Zeer grote brand in OLV Geboorte - De Goede Herder kerk in Hoogmade

advertentie advertentie