Kerstconcert met en voor Oekraïne in Leimuiden

Foto: Rotaryclub Jacobswoude

LEIMUIDEN - Rotary Jacobswoude organiseert in december een kerstconcert met en voor Oekraïne. Het evenement wordt georganiseerd in de St. Jan de Doperkerk in Leimuiden.

'Aan het eind van de zomer zijn er bijna 80 Oekraïners in Leimuiden opgevangen', schrijft de organisatie. 'Ook voor deze vluchtelingen komt de kersttijd snel naderbij en dat zal voor de meesten een extra emotionele periode worden. Daarom organiseren we het kerstconcert voor de Oekraïners en de lokale bevolking.'

Het concert zal verzorgd worden door het bij velen bekende Oeral Kozakkenkoor uit Rijswijk onder leiding van de Oekraïense dirigente Oksana Kryuchkova. 'Daarnaast wordt er met man en macht geprobeerd om het folkloristisch ensemble Uzory uit de Oekraïense stad Mykolajiv naar Nederland te halen om mede dit concert op te luisteren en te begeleiden', zegt de organisatie. De zes leden van de groep zijn muzikale virtuozen die studeerden aan de conservatoria van Kiev en Odessa.

Stichting Spoetnik

De entree voor het concert is gratis. De kosten voor het evenement worden gedragen door ondernemers uit de regio. De organisatie vraagt bezoekers na afloop om een donatie te doen voor Stichting Spoetnik. Zij zamelen goederen en fondsen in om slachtoffers in de getroffen gebieden in Oekraïne te helpen. Het ingezamelde geld wordt gebruikt om het transport naar Oekraïne te financieren en om meer hulpgoederen aan te schaffen. 

Kaarten zijn te koop bij de Gemakswinkel in Leimuiden.

advertentie advertentie