Kickers 2 en Kickers 3 voetballen tegen elkaar voor Stichting Make-A-Wish

Foto: Studio Kaag en Braassem

LEIMUIDEN - Sportvereniging Kickers ‘69 houdt zaterdag 25 februari een benefietwedstrijd om geld in te zamelen voor Stichting Make-A-Wish.

De voetbalvereniging steunt hiermee een initiatief van zeven vrienden die op 16 april de marathon van Rotterdam lopen voor het goede doel, Stichting Make-A-Wish. Hun drijfveer: hun vriend Simmie Postema.

Het tweede en derde team van de club spelen daarom zaterdag tegen elkaar. De aftrap is 14.30 uur op het sportpark in Leimuiden. Tijdens de wedstrijd zijn er verschillende acties om geld op te halen. Elk doelpunt levert geld op, evenals alle ingooien en een gele en rode kaart. Ook een deel van de baromzet is voor Make-A-Wish. De vereniging hoopt zo een mooi bedrag voor het goede doel bij elkaar te voetballen.

Vrienden voor Make-A-Wish

De zeven vrienden die de marathon lopen, zijn allemaal leden of ex-leden van Kickers ‘69. Het idee om te gaan hardlopen, ontstond in 2022 net na de 41ste editie van de NN Marathon Rotterdam. Twee vrienden van de groep wilden ook een keertje zo’n uitdaging aangaan en mikten op de komende editie van de NN Marathon Rotterdam.

Hun vriend Simmie Poetsema wilde ook wel meelopen, alleen 2023 was hem te ver weg. Een paar weken later liep hij de Marathon van Leiden. Helaas werd Simmie op 27 augustus 2022 slachtoffer van zinloos geweld terwijl hij op missie was in Amerika. Na een avond stappen werd hij onverwachts neergeschoten en overleed later aan zijn verwondingen.

'Voor Simmie, mét Simmie'

‘Met Simmie in gedachten keken we elkaar aan en wisten meteen zeker: Met een groep vrienden moeten we de NN Marathon van Rotterdam lopen. Voor Simmie, mét Simmie, zoals we eigenlijk van plan waren. En het was ook direct duidelijk dat we met de marathon zoveel mogelijk geld wilden inzamelen voor Make-A-Wish Nederland. Simmie’s zus doet vrijwilligerswerk bij deze fantastische stichting die de wensen van ernstig zieke kinderen vervult’, schrijft de groep op haar Run For a Wish actiepagina.

advertentie advertentie