Kinderen van zorgmedewerkers leren zeilen na ‘bijzondere coronaperiode’

KAAG - De wind trekt aan op de Kagerplassen. Joost zit in een Optimist, een klein zeilbootje, en zoeft als een volleerd zeiler over het water. Hij is één van de 24 kinderen van zorgmedewerkers van het Alrijne Ziekenhuis die zaterdag leert zeilen.

KWV De Kaag zeilt gedurende vier weken met kinderen van zorgmedewerkers van het Alrijne Ziekenhuis, weet mediapartner Omroep West van Studio Kaag en Braassem. De zorgverleners in Nederland hebben vele overuren gedraaid en daarom hebben de kinderen vaak niet altijd de aandacht gekregen die ze verdienen. Als blijk van waardering biedt KWV De Kaag de kinderen van het zorgend en verzorgend personeel een heerlijke dag op het water aan.

De Optimisten worden daarom in het water gelegd en de zwemvesten worden aangetrokken en vastgesnoerd. 'Zit het niet te strak?' vraagt een moeder bezorgd. Maar dat blijkt niet het geval. 'Nee hoor, het zit prima.'

Een bijzonder cadeau

Tijdens de spoedcursus zeilen wordt er aandachtig geluisterd. Ook de ouders kunnen deze dag zeker waarderen. 'Toen ik hoorde dat KWV De Kaag deze dag ging organiseren heb ik mijn zoon meteen opgegeven,' zegt een moeder terwijl ze ondertussen haar zoon insmeert met zonnebrandcrème.

Een half uur later zit iedereen in een Optimist en bollen de zeilen. 'Ik had nog nooit gezeild,' vertelt Alexander. 'Maar ik vind het heel erg tof. Het was een bijzondere periode door het coronavirus en dat wij nu zo'n cadeau krijgen, is echt heel bijzonder.'

advertentie