KNVB schrapt derde en vierde klassen in zondagvoetbal toch niet

Foto: Chris Vogel

KAAG EN BRAASSEM - De derde en vierde klassen in het district West II worden toch niet geschrapt door de KNVB. Dat is dinsdagavond besloten tijdens een bijeenkomst waar amateurvoetbalclubs en de voetbalbond bij aanwezig waren.

De huidige derde klasse-hoog wordt volgend seizoen de derde klasse en de huidige derde klasse-laag wordt volgend seizoen de vierde klasse. Het besluit is in ieder geval voor volgend seizoen van toepassing. De exacte details maakt de KNVB later deze week bekend. Zoals het er nu naar uitziet speelt WVC uit Roelofarendsveen volgend seizoen in de derde klasse en MMO uit Hoogmade in de vierde klasse.

Alle clubs die recent hebben besloten over te stappen van het zondag- naar het zaterdagvoetbal, omdat de KNVB had aangekondigd om vanaf komend seizoen de vierde klassen - en vanaf het seizoen daarop ook de derde klassen - te schrappen, krijgen de keuze om alsnog op zondag te blijven voetballen.

Veel verweer

Een groot aantal zondag-derde- en vierdeklassers was niet blij met het KNVB-besluit. Met name dat de keuze van de KNVB haaks stond op de wens van de clubs en dat tijdens het participatietraject talloze opties zijn genoemd maar de uiteindelijk gekozen optie niet, stuitte op veel bezwaar.

Om die reden schreef de belangenvereniging een vergadering uit voor dinsdagavond. Tijdens dat overleg is het besluit teruggedraaid. De KNVB heeft tegenover de clubs ook erkent dat de communicatie niet goed is geweest.

advertentie advertentie