Koffiepianoconcert in remonstrantse kerk Oude Wetering

Remonstrantse kerk Oude Wetering Foto: Remonstranten Oude Wetering

OUDE WETERING - In de remonstrantse kerk aan de Kerkstraat is zondag 9 oktober een koffieconcert bij te wonen. Pianist Hans van Gelder speelt werken van onder andere Bach, Chopin en Schubert.

Hans van Gelder (1945) speelt al vanaf jonge leeftijd piano en volgde diverse muzikale opleidingen. Na de middelbare school koos hij voor een studie Sociologie in Utrecht. Hij volgde een opleiding Muziekonderwijs aan het Utrechts Conservatorium waar hij in 1973 afstudeerde bij pianist Herman Uhlhorn. Hoewel de liefde voor de piano sterk was, koos Van Gelder toch voor een ambtelijke carrière bij de gemeente Leiden. Hij speelde veel in duo-, trio- en kwartetbezetting en leerde het samenspelen in ensembles waarderen. Na zijn pensionering in 2006 pakte hij de pianostudie weer op bij docente Joke Boon in Den Haag.

Het koffieconcert is aansluitend op de dienst van de Remonstrantse Gemeente die om 10.00 uur begint en rond 10.50 uur is afgelopen. Het koffieconcert begint 11.15 uur. Een bijdrage is vrijwillig.

advertentie advertentie