Met schilderij van Marinus Heijnes naar Kollektiedag in Museum Oud Alkemade

OUDE WETERING - Kaagschilder Marinus Heijnes staat zondagmiddag 20 november in de schijnwerpers. Bij museum Oud Alkemade aan de Saskia van Uijlenburchlaan is een Kollektiedag Marinus Heijnes.

In de entourage van de tentoonstelling 'Virtuoze Kagerplassen' en 'Van Toen Naar Nu' nodigen het museum en de Marinus Heijnes Stichting eigenaren van een Marinus Heijnes schilderij uit hun eigen schilderij mee te brengen. De organisatie hoopt op deze manier een flink aantal werken van Heijnes bijeen te brengen.

Presentaties

'Het wordt een middag met diverse presentaties over Heijnes en natuurlijk zijn kunst', vertelt Stichting Oud Alkemade op haar website. 'Aan de hand van zijn kunstwerken laten we de schoonheid zien van de natuur, door het oog van de kunstenaar Marinus Heijnes.'

De bezoekers die een Heijnes schilderij meebrengen, ontvangen een etiket met daarop de gegevens van het schilderij. 'Met zo’n etiket achterop uw schilderij heeft u bewijs dat uw kunstwerk is ingeschreven in ons register. Daarnaast maken we een professionele foto van uw kunstwerk.'

De toegang tot de Kollektiedag Marinus Heijnes bedraagt 6 euro. Ook geïnteresseerden zonder schilderij zijn welkom. De Kollektiedag is van 13.30 tot 17.00 uur.

Bezoek op ander moment

Voor wie 20 november niet kan, de tentoonstellingen 'Virtuoze Kagerplassen' en 'Van Toen Naar Nu' zijn nog tot eind december te bekijken. Het museum is geopend elke zondag van 14.00 tot 17.00 uur en dinsdag van 13.30 tot 16.00 uur. Groepen kunnen ook buiten deze uren terecht.

advertentie advertentie