Koninklijke onderscheiding voor vrijwilliger IJsclub Alkemade

Lintjesregen Foto: Studio Alphen

ROELOFARENDSVEEN – Burgemeester Astrid Heijstee-Bolt heeft vrijdag 29 september tijdens de algemene ledenvergadering van IJsclub Alkemade een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Sjef van Haestregt.

Al jarenlang is Van Haestregt actief als vrijwilliger bij de ijsclub. Hij heeft de afgelopen jaren verschillende functies en rollen ingevuld. Daarom werd hij afgelopen weekend benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Vrijwilliger bij de ijsclub sinds 1987

Het begon allemaal in 1987, want toen startte van Haestregt met zijn vrijwilligersactiviteiten bij de ijsclub. Hij schreef de nieuwsbrief van de club, omdat de typemachine stuk was gegaan van degene die toen de nieuwsbrieven maakte.

Vervolgens sloot hij in 1990 aan als lid van de redactie van het clubblad. In 1992 werd hij bestuurslid van de schaatstrainingsgroep en in 2005 nam hij de rol van voorzitter op zich voor dezelfde groep.

Van Haestregt werd ook lid van het dagelijks bestuur van de ijsclub. Hij vervulde de functie van secretaris. In 2010 en 2012 was de vrijwilliger betrokken bij de organisatie van de Henk Angenent Classic. Daarnaast maakte hij zich samen met anderen hard voor de nieuwe, professionele ijsbaan De Schaatshal in Leiden die afgelopen zomer is geopend.

Van klokken bij wedstrijden tot busvervoer regelen voor jongere leden

Sinds 2016 bekleedde hij vanwege een vrijwilligerstekort twee functies tegelijk in het dagelijks bestuur. Van Haestregt was namelijk penningmeester en secretaris. Sinds 2019 is hij penningmeester.

Van Haestregt nam daarnaast nog een aantal andere vrijwilligerstaken op zich, zoals het klokken bij schaatswedstrijden en het organiseren van de inschrijvingen voor ijsclub-acties. Hij hielp ook bij de ledenadministratie en de algemene clubadministratie. Als bestuurslid kende hij later bijna ieder lid van de ijsclub bij naam, omdat hij het wekelijkse busvervoer regelde voor de jongere leden.

advertentie advertentie