Koor Joy, VIOS en inwoners spelen en zingen The Passion in Oud Ade en Rijpwetering

wit kruis The Passion Foto: Het kruis is gemaakt door Nico Heemskerk. (Koor Joy Oud Ade Rijpwetering)

OUD ADE/RIJPWETERING – Oud Ade en Rijpwetering hebben hun eigen Passion. Op Witte Donderdag, 6 april, is de muzikale wandeling mee te beleven en mee te lopen. Het project is op poten gezet vanwege het 50-jarig bestaan van Koor Joy uit Oud Ade/Rijpwetering. 

Leden van het Rooms-Katholieke kerkkoor Joy, Toneelvereniging VIOS en inwoners uit de beide dorpen beelden en zingen het lijdensverhaal uit. De muzikale wandeling begint 19.00 uur bij de Sint Bavokerk in Oud Ade en eindigt in de Onze Lieve Vrouw Geboortekerk in Rijpwetering. In de Geboortekerk gaat het paasevenement verder. Dit laatste deel, dat begint rond 20.30 uur is, ook te volgen via de livestream in het Dorpshuis in Rijpwetering.

Wit kruis

Een onderdeel van het inmiddels bekende televisieprogramma "The Passion" is de processie met het kruis. Veel mensen lopen mee in deze processie. In The Passion in de twee Kaag en Braassemse dorpen wordt het kruis gedragen van Oud Ade naar Rijpwetering. Ook in deze lokale versie is het kruis wit. Nico Heemskerk heeft het kruis speciaal voor het evenement gemaakt.

De organisatie vraagt iedereen lopend of fietsend naar Oud Ade te komen. Aan inwoners vraagt zij om op 6 april tussen 12.00 en 22.00 uur niet te parkeren op het Hertogspark achter de brandweerkazerne en restaurant Bij Bo.

advertentie advertentie