Kruispunt N207 bij Leimuiden krijgt flitspalen om snelheidsduivels te stoppen

Foto: Google Street View

LEIMUIDEN - Bij het kruispunt op de N207 bij Leimuiden worden flitspalen geplaatst. Met enige regelmaat geven wegpiraten daar een demonstratie laagvliegen door met snelheden tot ver boven de 100 kilometer per uur over het kruispunt te razen. Flitspalen moeten daar een eind aan maken. Een woordvoerder van de provincie Zuid-Holland meldt dat de flitspalen nu worden getest en afgesteld. Het is nog onduidelijk wanneer ze worden ingeschakeld.

Eind vorig jaar diende de provincie Zuid-Holland een verzoek in bij het Openbaar Ministerie (OM) om flitspalen te plaatsen bij het kruispunt. Dat verzoek volgde nadat er onderzoek was uitgevoerd, waaruit bleek dat maar liefst 70 procent van de voertuigen daar harder rijdt dan 55 kilometer per uur. Op het kruispunt geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. 

'De N207 bij Leimuiden is ongewild een racebaan geworden. Een ongewenste ontwikkeling die we zo snel mogelijk moeten stoppen', zei gedeputeerde Frederik Zevenbergen (VVD).

Eerdere aanvraag

Jaren geleden werd er al een aanvraag ingediend voor flitspalen op het kruispunt. Het OM heeft herhaaldelijk verzocht aan de wegbeheerder, in dit geval de provincie, om aanvullende gegevens aan te leveren; dit is echter nooit gebeurd. Later is nooit opnieuw een aanvraag ingediend, tot eind vorig jaar.

Lees ook: Provincie dient verzoek in voor flitspalen op kruising N207 bij Leimuiden: ‘Het moet nu echt een keer klaar zijn’

advertentie advertentie