Kunsthistorica Camée van Blommestein vertelt in De Spreng over Jan Steen

Werk van Jan Steen Foto: Jan Steen

OUDE WETERING - Kunsthistorica Camée van Blommestein neemt geïnteresseerden woensdag 22 februari in De Spreng mee naar het Warmond van de 17de eeuw toen Jan Steen er met zijn gezin woonde en werkte.

Jan Steen (1626 -1679) is vooral bekend om zijn beruchte huishouden, maar dit doet deze van oorsprong Leidse schilder tekort. Hij heeft ook landschappen, portretten, religieuze, mythologische en genrestukken gemaakt én werken met een politieke boodschap. In zijn "huishoudens" zijn niet alleen chaotische taferelen te zien, maar ook veel verborgen boodschappen voor zijn tijdgenoten.

Van Blommestein geeft tijdens deze Culturele avond antwoord op de vragen: 'Kunnen wij die boodschappen nu ook nog herkennen of zijn die gedateerd? En waarom heeft hij tweemaal een Sinterklaasfeest gemaakt? Wat was het spel dat gespeeld werd op 6 januari, Drie-Koningen?

Kaarten (10 euro, inclusief koffie of thee bij binnenkomst) zijn te bestellen via de Spreng-webshop. De zaal opent 19.30 uur, de lezing begint 20.00 uur.

advertentie advertentie