Laatste Dorpskerkconcert van het seizoen in Leimuiden met saxofoon, harp en cello

Eva van Schaik Foto: Dorpskerkconcerten Leimuiden
Els van der Weij en Sophie van Dijk Foto: Dorpskerkconcerten Leimuiden

LEIMUIDEN - Ruim twee jaar geleden stond het concert met Sophie van Dijk op harp en Els van der Weij op saxofoon al op het programma in de Dorpskerk. Het concert werd door corona afgelast. Nu is het beloofde concert aanstaande en wel op zondag 19 maart. Els van der Weij en Sophie van Dijk nemen ook celliste Eva van Schaik mee.

Sophie van Dijk was al eerder te gast als soliste bij de Dorpskerkconcerten en werd na afloop met groots applaus beloond. Dit concert neemt zij twee muzikale vrienden mee. Saxofoniste Els van der Weij speelde bij het JongNBE, de kweekvijver voor jong talent van het Nederlands Blazers Ensemble. Daarnaast speelde zij bij Trio Nebula, het Merwede Trio en remplaceert bij verschillende gerenommeerde ensembles en orkesten. Celliste Eva van Schaik studeerde klassiek Cello aan het conservatorium in Den Haag en vervolgens in Rotterdam. Zij remplaceert bij het Metropole Orkest en was deel van The Pack Project tijdens het Internationale Jazz Festival in Nijmegen en Rotterdam.

De drie jonge en talentvolle musici brengen in Leimuiden een afwisselend concert met muziek van onder andere Bach, Mozart, Fauré en Benjamin Britten.

Kaarten

Het concert dat 13.00 uur begint, is het laatste Dorpskerkconcert van dit seizoen. Kaarten (volwassenen 10 euro, kinderen 5 euro) zijn aan de deur van de Dorpskerk aan de Dorpsstraat te koop en in de voorverkoop bij de Gemakswinkel aan de Dokter Stapenséastraat.

advertentie advertentie