Leerlingen Ter Does en wethouder planten bomen voor tiny forest in Hoogmade

Aanleg tiny forest Hoogmade Foto: Gemeente Kaag en Braassem

HOOGMADE - Wethouder Dolf Kistemaker heeft dinsdag samen met vrijwilligers en kinderen van basisschool Ter Does en kinderopvang Floreokids de derde tiny forest in de gemeente Kaag en Braassem aangeplant.

Lees ook: Speciale plantdag voor nieuw tiny forest in Hoogmade

Het mini-bos groeit in het Vlietpark in Hoogmade en is het derde tiny forest in de gemeente. Eerder zijn al tiny forests aangeplant in Leimuiden en Rijnsaterwoude. 'In de loop van de jaren hopen wij in iedere dorpskern van onze gemeente een tiny forest te openen', laat de gemeente weten.

Boekenwormenwoud

Dinsdag om 8.45 uur opende de wethouder de aanplantdag met een welkomstwoord. Daarna had juf Wanda de eer om het bord met de naam te onthullen. Dat was een verrassing voor haar, omdat zij vandaag 25 jaar juf is. De naam van het tiny forest is Boekenwormenwoud. Vervolgens kregen de kinderen van basisschool Ter Does en kinderopvang Floreokids een les van Anouk van IVN Natuureducatie met als onderwerp 'Hoe plant ik een boom?' Want, hoe diep moeten de wortels eigenlijk de grond in? Wat is de onderkant en bovenkant van de boom? Hoe stampen we de aarde aan? Ook vertelde zij hoe de aanwezigen zich warm konden stampen, want koud was het.

Elke boom een naam

Samen met de vrijwilligers van Dorpsraad Hoogmade en IVN Natuureducatie gingen de kinderen met schop en bomen aan de slag. Ook kregen zij een handje hulp van Hoek Hoveniers. 'Alle bomen hebben een mooie houten label met zelfverzonnen naam gekregen', berichtte Dorpsraad Hoogmade. 'Dus ook de dorpsraad kreeg een eigen boom. We zijn trots op iedereen en dankbaar dat het allemaal gelukt is.'

Het mini-bos gaat onderhouden worden door leerlingen en leerkrachten van basisschool Ter Does.

Tiny Forest

Een tiny forest is een dichtbegroeid inheems bos ter grootte van een tennisveld. Het bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, dat is het ook voor mensen. Kinderen leren tijdens schooltijd over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek.

advertentie advertentie