Leimuiden maakt zich op voor de jaarlijkse feestweek

Gepubliceerd op 13 Juni 2019 om 14.59 uur

LEIMUIDEN - Leimuiden maakt zich op voor een week lang festiviteiten in het dorp. Tijdens de feestweek staan onder andere het traditionele Sprietlopen en Plomp Um D'rin weer op het programma.

Vrijdagavond om 18.30 uur start de feestweek met Plomp Um D'rin aan het Noordeinde. Tijdens de Leimuidense variant van Bommetje XL springen deelnemers vanaf een hoge toren op een luchtkussen, waar iemand anders op ligt. Het is de bedoeling om die persoon zo hoog mogelijk in de lucht te krijgen.

Zaterdag vindt op diezelfde plaats vanaf 16.00 uur het Sprietlopen plaats. Deelnemers lopen over een spriet van ponton naar ponton. Droog de overkant bereiken is de kunst. De avond wordt afgesloten bij partycentrum Keijzer met muziek van de Lokale Helden.

Kermis

Volgende week staan er meer activiteiten op het programma. Vanaf woensdag is de kermis op het Dorpsplein geopend en vindt in de Dorpsstraat de jaarmarkt plaats. Op zaterdag 22 juni wordt het Tobbetjesteken georganiseerd in de Dr. Stapenseastraat en op het Dorpsplein, en op zondag sluit het blaaskapellenfestival Dweilen tussen de Plassen de feestweek af.

Het volledige programma van de Leimuidense feestweek is te bekijken op de website van Oranje Comité Leimuiden.

advertentie advertentie