Leimuiderbrug blijft zorgenkind: provincie blijft sleutelen om storingen te voorkomen

Foto: Google Street View

LEIMUIDEN - Een foutmelding in het besturingssysteem van de Leimuiderbrug was woensdagochtend oorzaak van de storing aan de oeververbinding. Hierdoor ging de brug niet meer dicht en moest wegverkeer wachten totdat een monteur de storing verholpen had. Onlangs zijn er reparatiewerkzaamheden aan de brug uitgevoerd, in de hoop dat de storingen verleden tijd zouden zijn. Maar dat blijkt tot nu toe nog niet het geval.

Provincie Noord-Holland, beheerder van de brug, geeft aan dat er behoorlijk wat gesleuteld is aan de brug. 'Eerder is gewerkt aan aanpassingen van het hydraulisch systeem en aanpassingen in de software', legt een woordvoerder uit. 'Ook zijn er enkele weken geleden onderdelen vervangen en is de brug voorzien van een automatisch koelsysteem.' De rits aan aanpassingen blijkt nog geen soelaas te bieden.

Op dit moment wordt gewerkt aan nieuwe aanpassingen in de software en aanpassingen van de procedures rondom het openen en sluiten van de Leimuiderbrug. Wanneer die aanpassingen doorgevoerd gaan worden, is nog niet bekend. 'We vinden het erg vervelend dat verkeersdeelnemers zo'n overlast van de Leimuiderbrug ervaren en staan op scherp om storingen zo snel mogelijk op te lossen.'

Lees ook: Leimuiderbrug doet het wéér niet: brug sluit niet meer

advertentie advertentie