Liefhebbers opgelet: 22 tuinen dit weekend open voor publiek

Foto: Deze tuin in Roelofarendsveen is 18 juni ook geopend. (Syb van Ruiten)

KAAG EN BRAASSEM - Voor de een is het werk om uit te stellen, voor de ander een grote hobby: tuinieren. Iedereen die in de laatste categorie valt heeft geluk, want 17 en 18 juni is het Open Tuinenweekend in Kaag en Braassem. Ruim twintig tuinen in de gemeente zijn zaterdag en zondag geopend voor publiek.

Het weekend wordt ieder jaar georganiseerd door Groei & Bloei, een vereniging voor liefhebbers van tuinen. ‘Ook dit jaar zijn de organisatoren van het weekend erin geslaagd om 22 tuineigenaren bereid te maken hun tuin open te stellen voor publiek’, laat voorzitter Els van der Meer weten.

De deelnemende tuinen zijn verschillend en hebben allemaal iets kenmerkends. Niet enkel grote tuinen, ook een aantal binnentuinen staan op het programma. Er zijn ook tuinen met kunst, zo exposeert Schildersclub ‘Het Palet’ in de tuin van Hein en Angela Schoo op de Langeweg in Roelofarendsveen. Het aanbod kent daarnaast tuinen met dieren of bijzondere planten en bovendien een biologische tuin en een pluktuin met fruitbomen.

Tuinenweekend

De 22 tuinen zijn verdeeld over de verschillende dorpen van Kaag en Braassem. Op zaterdag kan er gekeken worden in negen tuinen in Rijpwetering en Oud Ade, te herkennen aan een grote vlag aan de weg. 'Eigenaren vertellen met trots over hun tuin’, aldus Van der Meer.

Op zondag staan er elf tuinen op het programma in Roelofarendsveen en Oude Wetering. Ook in Rijnsaterwoude staan twee tuineigenaren te trappelen om liefhebbers te vertellen over hun tuin. De adressen zijn te vinden op de website van Groei & Bloei Kaag en Braassem. Daarbij is in de tuinen een plattegrond met locaties te verkrijgen.

advertentie advertentie