Lieke & Chloé Hoogendoorn schaatsen NK Allround & Sprint

Foto: focusbyhanneke

WOUBRUGGE - Lieke & Chloé Hoogendoorn, leden van ijsvereniging Woubrugge, staan het aankomende weekend aan de start van het NK Allround & Sprint in Thialf. Voor Lieke is dit tevens haar debuut op een NK bij de senioren. 

Lieke, die uitkomt voor Schaatsacademy TalentNED, stond aanvankelijk derde reserve voor dit NK. Vanwege afmeldingen mag ze het Allround toernooi toch rijden. Zaterdag zal ze de 500 meter en 3 kilometer gaan rijden. Zondag komt ze in actie op de 1500 meter. Het tussenklassement na deze drie maanden bepaald of Lieke uiteindelijk ook nog de 5 kilometer mag gaan rijden. Als voorbereiding reed de schaatster uit Woubrugge de Holland Cup Kraantje Lek, een selectiewedstrijd voor dit NK. 

Chloé zal zaterdag de 500 meter en 1000 meter rijden. Beide afstanden gaat de schaatster van het Jumbo-Visma Development Team zondag tijdens het Sprint toernooi nog een keer afleggen. Onlangs won Chloé de Utrecht City Bokaal, waardoor ze zich plaatste voor het NK Sprint.

Live te volgen

De verrichtingen van Lieke en Chloé zijn zaterdag en zondag live te volgen via NOS.nl en NPO1. Het allround toernooi begint om 11.00 uur en het Sprint toernooi begint om 15.25 uur.

Lees ook: Chloé Hoogendoorn wint Utrecht City Bokaal

advertentie advertentie