Lintjesregen in gemeente Kaag en Braassem, negen inwoners onderscheiden

Lintjesregen Kaag en Braassem 2023 Foto: Dennis
lintje Mevrouw Van Dijk-Kasbergen Foto: Mevrouw Van Dijk-Kasbergen (Foto: Dennis)
lintje meneer Hijzelendoorn Foto: Meneer Hijzelendoorn (Foto: Dennis)
lintje Mevrouw van Kampenhout-Bakker Foto: Mevrouw van Kampenhout-Bakker (Foto: Dennis)
lintje mevrouw Dekker Foto: Mevrouw Dekker (Foto: Dennis)
lintje mevrouw Siegel-Verdel Foto: Mevrouw Siegel-Verdel (Foto: Dennis)
lintje Peter van der Meer Foto: Meneer Van der Meer (Foto: Dennis)
lintje Meneer Lippens Foto: Meneer Lippens (Foto: Dennis)
lintje Mevrouw Zaal Foto: Mevrouw Zaal (Foto: Dennis)
lintje Paul Olieslagers Foto: Meneer Olieslagers (Foto: Gemeente Zandvoort)

KAAG EN BRAASSEM - Burgemeester Astrid Heijstee-Bolt heeft woensdagmorgen in de raadszaal van het gemeentehuis acht Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Een negende inwoner van Kaag en Braassem ontving een Koninklijke Onderscheiding in gemeente Zandvoort.

De acht inwoners die in het gemeentehuis in Roelofarendsveen werden gehuldigd, zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Met de muzikale klanken, verzorgd door het Veense popkoor Scala, speldde burgemeester Heijstee alle versierselen op (boven het artikel zijn alle foto's van de gehuldigden als carrousel te vinden).

Alie van Dijk-Kasbergen

De eerste die benoemd werd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau is Alie van Dijk-Kasbergen uit Woubrugge (1938) die de onderscheiding kreeg voor haar inzet voor Sportvereniging Kwiek en Lenig. Zij is al 22 jaar enthousiast vrijwilliger van de vereniging en maakt nog steeds deel uit van de technische commissie. Ook is zij medeorganisator van onderlinge wedstrijden, de bingo en houdt ledenlijsten bij. Op 1 januari 2023 was zij vijftig jaar lid. Ook voor Stichting Welzijn Ouderen heeft zij 23 jaar tafeltje dekje maaltijden rondgebracht. Zij was actief als vrijwilliger bij open tafel bijeenkomsten van de STIWO, hielp met allerlei activiteiten in de kerk, deed de oudercommissie op school, hielp tijdens Speelweek Woubrugge, wandelde met alleenstaanden en was veertig jaar lang vrijwilliger tijdens de verkeersexamens.

Piet Hijzelendoorn

Piet Hijzelendoorn uit Oude Wetering (1942) kreeg een lintje opgespeld vanwege zijn inzet voor Stichting Welzijn Ouderen De Spil. Als voorzitter zet hij zich al sinds 2010 in voor ouderen in onze gemeente. Met warme contacten met alle vrijwilligers, samenwerking met De Driemaster en overleg met de ouderenadviseur. Ook bij de voedselbank is hij sinds 2015 deelnemerscoördinator. Zijn bijdrage aan de kerkgemeenschap in Oude Wetering als secretaris en voorzitter van de kerkenraad was ook waardevol. Hij is nog steeds als vrijwilliger actief in De Spreng. Tenslotte was hij voorzitter van filmclub AMFI66.

Marian van Kampenhout-Bakker

Marian van Kampenhout-Bakker, woonachtig in Roelofarendsveen (1950), is tot Lid benoemd voor haar enorme bijdrage aan de bibliotheken in de gemeente. Ooit gestart als vrijwilliger, daarna als professioneel coördinator actief bij Bibliotheek Rijn en Venen. Inmiddels is zij vrijwilliger in de Veense vestiging. En daar is zij de spil in het ontvangen van mensen en het overdragen van kennis over lezen en boeken. Bij het project Voorleesexpress is zij vrijwilliger van het eerste uur. Een project waarbij kinderen met een dreigende taalachterstand thuis worden voorgelezen door vrijwilligers. Ook bij stichting Oud Alkemade is zij sinds 2016 bestuurslid. Tenslotte was zij vrijwilliger bij de PCI in Roelofarendsveen om hulpbehoevende mensen te helpen.

Olga Dekker

De Leimuidense Olga Dekker (1955) kreeg een lintje voor haar inzet voor Stichting Holland Oekraïne vanaf 2000. Zij is daar actief als bestuurslid en vrijwilliger met allerhande taken en activiteiten. Met haar inzet hebben al heel veel transporten met hulpgoederen plaatsgevonden. Van het inpakken van de kleding tot het zorgen van complexe documentatie om de transporten goed te laten verlopen. Ze fungeert als tolk, tussenpersoon en aanspreekpunt voor uiteenlopende projecten in Oekraïne. Ook onderhoudt zij de contacten met alle samenwerkingspartners van de stichting.

Marjon Siegel-Verdel

Marjon Siegel-Verdel uit Leimuiden (1962) ontving een Koninklijke Onderscheiding voor haar rol bij Judovereniging Sotai Renshyu. Vanaf 2001 was zij daar actief in het bestuur, eerst als secretaris, daarna als voorzitter. Zij stond altijd klaar voor vragen van leden. Met het doel om te zorgen voor een veilig sportklimaat. Bij grote toernooien van de vereniging was zij een belangrijke spil. Ook haar rol bij muziekvereniging Mavileo moet benoemd worden. Daar droeg zij bij aan uiteenlopende activiteiten. Stichting Vrienden van Zwembad de Kleine Oase geniet ook van haar inzet in de zomerperiode. En zij is vrijwilliger bij de Vakantie Kinderweek in Leimuiden.

Peter van der Meer

Peter van der Meer uit Nieuwe Wetering (1962) kreeg een lintje voor zijn inzet als muzikaal leider en toetsenist van popkoor Scala uit Roelofarendsveen in de afgelopen twintig jaar. Ook is hij vervangend dirigent en zorgt voor de muzikale arrangementen van het koor. Zijn inzet is er ook vanaf 1979 voor het dameskoor in Oud Ade/Rijpwetering. Als organist was hij jaren actief in de Petruskerk. Op zijn mooie lijst staan nog vele andere muzikale projecten.

Hans Lippens

Hans Lippens, woonachtig in Oud Ade (1962) kreeg de versierselen overhandigd voor zijn inzet bij de Rijnlandse Molenstichting. Hier is hij al 27 jaar vrijwillig molenaar (nu op de Vrouw Venne molen), hij zorgt voor veiligheid rond molens in onze regio en is ambassadeur van de molens van de stichting. Ook is hij als kerkorganist al vanaf 1977 actief in verschillende kerken. Vanuit de Simon van Schiestichting en de plaatselijke PCI draagt hij als voorzitter bij aan de materiële en financiële hulp voor mensen in de gemeente die dit nodig hebben.

Wendy Zaal

Ook een Koninklijke Onderscheiding was er voor Wendy Zaal uit Oude Wetering (1963) voor haar jarenlange inzet voor de voetbal in Roelofarendsveen. Eerst bij DOSR en later bij EMM’22. Zij startte als bestuurslid jeugdcommissie en na elf jaar maakte zij de overstap naar het hoofdbestuur. Dat deed zij zestien jaar lang als secretaris. Vervolgens vervulde zij een rol als bestuurslid in de vrijwilligerscommissie en verzorgde de ledenadministratie.

Eén onderscheiding voor een inwoner van gemeente Kaag en Braassem is uitgereikt in gemeente Zandvoort:

Paul Olieslagers

Uitgereikt in de gemeente Zandvoort door de burgemeester van Zandvoort is het lintje voor Paul Olieslagers uit Leimuiden (1958) voor zijn inzet in de afgelopen 35 jaar in verschillende besturen in gemeente Zandvoort. Na zijn verhuizing in 2018 naar Leimuiden bleef hij actief in Zandvoort. Hij is betrokken geweest bij de Ondernemers Vereniging Zandvoort, bij de toneelvereniging Wim Hildering, bij het genootschap Oud Zandvoort, De Beeldende Kunstenaars Zandvoort, Stichting Joods Namenmonument Zandvoort, de Vossenjacht, de KNRM en het Juttershuis. Daar maakte hij vaak onderdeel uit van het bestuur en vervulde én vervult hij de rol van enorme aanjager. Daarnaast zet hij zich in voor bewoners en belangen van Zandvoort met zijn inzet voor kleinere activiteiten.

advertentie advertentie