Loek Hartog en Britt van Leijden sportman en sportvrouw van 2019

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Loek Hartog en Britt van Leijden zijn uitgeroepen tot sportman en sportvrouw van het jaar 2019 in Kaag en Braassem. De verkiezingsavond werd eerder uitgesteld vanwege het coronavirus, donderdagavond werden de prijzen alsnog uitgereikt tijdens een livestream.

Hartog timmert volgens de jury van de Sportverkiezing Kaag en Braassem goed aan de weg binnen het autoracen. 'In 2019 verwierf hij de Porsche de Benelux Junior status. In september van datzelfde jaar behaalde hij op de Nürburgring de zege in de Porsche Carrera Cup Benelux', aldus de jury.

Handbalster Van Leijden maakte rond de jaarwisseling van 2018 naar 2019 de overstap van handbalvereniging Foreholte uit Voorhout naar VOC uit Amsterdam. 'Beide teams komen uit in de hoogste Nederlandse handbaldivisie, de eredivisie. Met VOC werd Britt in 2019 landskampioen. Ze was daarbij een vaste kracht in met name de verdediging van VOC', meent de jury.

Andere categorieën

Stefan van Klink (wielrennen) ontving de prijs voor Sportcoach van het Jaar, Jareth van der Weijden (parabadminton) is uitgeroepen tot Para-sporter van het Jaar en de prijs voor Sportploeg van het Jaar ging naar sv ROACH Heren 1. 'Als eerste team uit Kaaag en Braassem ooit promoveerden de heren van sv ROAC in het seizoen 2018-2019 naar de 1e klasse zondag.'

Chloé Hoogendoorn ontving de prijs voor Sporttalent van het Jaar. 'Chloé is een multitalent en doet aan schaatsen en inline skaten', legt de jury uit. 'In 2019 prolongeerde zij haar nationale titel op de 'One Lap' bij het inline skaten en ze haalde een aantal maal het podium bij nationaal kampioenschappen schaatsen, waaronder goud op de Kortebaan en goud op de Langebaan Sprint.'

advertentie advertentie