Loempia op Bali steeds dichterbij voor Rijnsaterwoudenaren

Gepubliceerd op 17 Februari 2020 om 15.24 uur

RIJNSATERWOUDE – Dennis en Nicole Aaij zijn al meer dan een jaar bezig met hun fietstocht naar Bali voor een loempia. Ongeveer een maand geleden waren Dennis en Nicole ook al te horen in het radioprogramma KB Actueel, dat iedere zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te horen is bij Studio Kaag en Braassem. Toen bevonden ze zich nog in Thailand, maar twee weken geleden zijn ze aangekomen in Maleisië.

Dennis en Nicole begeven zich nu tussen de street art van Georgetown, een oude wijk waar kunstenaars aangewezen zijn om de muren te beschilderen. ‘Die zijn wereldberoemd en je vindt het ook op alle ansichtkaarten, en daar moet je dan toch eventjes doorheen fietsen als dat kan’, laat Dennis weten. 

Wanneer het stel hun bestemming – de beruchte loempia op Bali – bereikt heeft, is nog onduidelijk. ‘Voor Maleisië hebben we een visum voor negentig dagen en we vinden het land tot nu toe ontzettend leuk, dus hier willen we nog wel wat langer blijven. We fietsen nu eigenlijk met een omtrekkende beweging naar Kuala Lumpur, en als we daar zijn hebben we meerdere opties om uiteindelijk op Bali uit te komen. Dus voorlopig zijn we nog niet terug.’

Van geschiedenisleraar naar podcastmaker

Dennis, die vroeger geschiedenisleraar was, heeft tijdens het fietsen besloten om een carrièreswitch te gaan maken. Hij wil zich gaan richten op het maken van een podcast. De liefde voor het onderwijs zit er echter nog wel in, want de eerste podcast die Dennis zal gaan maken wordt een educatieve podcast.

‘In de podcast zullen verschillende onderwerpen besproken worden voor jong en oud, en die worden dan ook helemaal uitgediept’, vertelt Dennis. De podcast moet Lekker Uitgelegd gaan heten, de eerste aflevering verwacht hij in november.

Hoeveel kilometer de Rijnsaterwoudenaren nog af dienen te leggen, hangt af van de route die ze gaan nemen. Dennis en Nicole zijn te volgen via de website pedalenenverhalen.nl en ook op Instagram zijn ze actief onder de naam Pedalen en Verhalen. Uiteraard houden we je via Studio Kaag en Braassem ook op de hoogte van hun avonturen aan de andere kant van de wereld.

Lees ook: Fietsend van Rijnsaterwoude naar Bali voor een loempia

advertentie advertentie