Gepubliceerd op 28 Februari 2020 om 16.53 uur

Maatregelen in kerken vanwege uitbraak van coronavirus in Nederland

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Nederlandse bisschoppen treffen maatregelen nu het coronavirus bij personen binnen Nederland is vastgesteld. Dat meldt het Bisdom Rotterdam. Tijdens de vieringen worden er onder andere geen hosties op de tong uitgedeeld, maar alleen in de hand.

De hosties dienen daarnaast alleen uitgedeeld te worden door de celebrant van de dienst. Daarnaast is de kelkcommunie alleen voorbehouden aan de celebrant, kerkgangers geven elkaar bij de vredeswens niet de hand en er wordt geen gebruik gemaakt van wijwater bij binnenkomst en het verlaten van de kerk. De maatregelen gaan in vanaf de zondagsviering op 1 maart.

Tilburg en Diemen

Donderdagavond werd bekend dat het coronavirus voor het eerst bij een persoon binnen Nederland is vastgesteld. De man ligt in quarantaine in het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg en maakt het goed, meldden de burgemeester van Tilburg en een woordvoerder van het ziekenhuis. 

Een vrouw uit Diemen is de tweede patiënt in Nederland, zij verblijft in thuisisolatie. Beiden waren onlangs in Lombardije, een Italiaanse regio waar het coronavirus wijdverspreid is.

advertentie
 
advertentie