Man raakt rijbewijs kwijt voor rijden onder invloed, stapt direct zijn auto weer in

Aanhouding a4 Foto: Facebook Politie Basisteam Kaag en Braassem

KAAG EN BRAASSEM - Basisteam Kaag en Braassem heeft woensdagavond te maken gehad met een wel hardleerse bestuurder. Agenten hielden de man twee keer op dezelfde avond aan.

Woensdagavond 15 maart reden de agenten van basisteam Kaag en Braassem op de A4 achter een auto die flink aan het slingeren was. Toen de bestuurder bijna een aanrijding veroorzaakte, hielden de agenten hem staande. Uit de blaastest bleek de bestuurder onder invloed van alcohol te zijn. Hierop is hij aangehouden.

Op het politiebureau blies de 51-jarige man uit Enkhuizen op de ademanalyse 615 ug/l, wat inhield dat zijn rijbewijs direct werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en hij wordt aangemeld bij het CBR voor de ducatieve Maatregel Alcohol en verkeer (EMA).

Opnieuw in overtreding 

Met een rijverbod op zak werd de man weer in vrijheid gesteld. De man belde een taxi om hem naar huis te brengen. Maar in plaats van naar huis te gaan, liet hij de taxi hem naar zijn auto rijden. Hij stapte in en reed weg. Agenten die onopvallend in de buurt rondreden, zagen zijn actie en hielden de man wederom aan. Nu voor het negeren van het rijverbod, rijden met ingevorderd rijbewijs en weer rijden onder invloed van alcohol.

Het is aan de officier van justitie hoe lang de man zijn rijbewijs kwijt is. Richtlijn voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs is een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken.

advertentie advertentie