Maskerade speelt ‘Een rits te ver’ in Dorpshuis Plein 13

Klucht Een rits te ver Foto: Toneelvereniging Maskerade

RIJPWETERING - Toneelvereniging Maskerade speelt zaterdag 15 april haar tweede uitvoering van de klucht “Een rits te ver” van comedian en schrijver Jon van Eerd.

Afgelopen zaterdag zetten de spelers van Maskerade het stuk ook al op de planken. Zaterdag 15 april is de tweede uitvoering in Dorpshuis Plein 13 aan de Pastoor van der Plaatstraat. De zaal opent 19.30 uur, de uitvoering begint 20.15 uur. Kaarten zijn te koop aan de deur.

Het toneelstuk gaat over camping De Wielewaal waar eigenaar Harry Vermeulen geconfronteerd wordt met een grote controle door de gemeente. Iemand heeft boze verhalen rond gestrooid en nu wordt Harry verdacht van nalatigheid en het toestaan van morele wantoestanden. Met hulp van zijn dochter Lies en de Chinese werkneemster Lang is Harry wanhopig bezig de camping in orde te maken voordat de inspecteur arriveert. Het is druk en het is niet duidelijk wie de inspecteur is.

Na een aantal misverstanden waarbij een veeleisende ornitholoog, een jongeman met een dubbele agenda en een onmogelijke ordinaire vrouw het er niet eenvoudiger op maken, weet Harry eindelijk wie de inspecteur is. Door een ongelukje verliest de inspecteur haar geheugen. Impulsief neemt Harry een gevaarlijk besluit. Hij maakt de inspecteur wijs dat hij al jarenlang gelukkig met haar is getrouwd en dat ze samen de camping runnen. Natuurlijk is dit niet vol te houden. En dan wil men ook nog eens een golfterrein van de camping maken.

advertentie advertentie