Mening van inwoners gevraagd bij zoektocht naar nieuwe burgemeester

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Om een goede opvolger te vinden voor burgemeester Marina van der Velde roept de gemeente Kaag en Braassem inwoners op om mee te denken over de profielschets van de nieuwe burgemeester. In een online enquête kunnen inwoners aangeven wat zij belangrijk vinden in de zoektocht naar een nieuwe burgervader of -moeder.

Zo moet onder meer duidelijk worden wat er van de nieuwe burgemeester wordt verwacht en welke eigenschappen en kwaliteiten hij of zij moet hebben. De vragenlijst kan ingevuld worden tot en met vrijdag 26 februari via de website van de gemeente. De vertrouwenscommissie, die is samengesteld vanuit de gemeenteraad, gaat vervolgens aan de slag met de profielschets.

De vertrouwenscommissie bestaat uit Ruud van der Star (PRO Kaag en Braassem), Kelly Straver (Samen voor Kaag en Braassem), Ronald Wesselink (CDA), Nick van Egmond (D66) en Peter van Dijk (VVD).

Op woensdagavond 24 februari wordt een online inspreekavond georganiseerd door de gemeente. Iedereen die na het invullen van de enquête nog iets kwijt wil aan de vertrouwenscommissie, krijgt daarvoor de gelegenheid tijdens deze inspreekavond. 

Online inspreekavond

De ambtsperiode van de 67-jarige Van der Velde duurt tot en met 2022. Vanwege de gemeenteraadsverkiezingen in datzelfde jaar en de mogelijke stoelendans die aansluitend plaatsvindt onder wethouders en ambtenaren, heeft Van der Velde besloten om eerder te stoppen. Op die manier zijn er niet te veel wisselingen tegelijk.

Tijdens een extra openbare raadsvergadering op 18 maart wordt de profielschets vastgesteld en overlegd met de commissaris van de koning. In juli vindt er een besloten raadsvergadering plaats, waarin de raad een besluitn eemt wie wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester. Hij of zij wordt dan in november geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Kaag en Braassem.

Lees ook: Marina van der Velde kondigt voortijdig aftreden als burgemeester aan: ‘Kaag en Braassem voelt als thuis’

advertentie advertentie