Gepubliceerd op 17 Maart 2020 om 11.16 uur

MH17-proces gaat maandag door, publiek en pers is niet welkom

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Het proces over het neerhalen van vlucht MH17 gaat op maandag 23 maart door. In verband met het coronavirus zijn nabestaanden, pers en belangstellenden niet welkom bij de zitting. Dat heeft de rechtbank in Den Haag dinsdag bekendgemaakt.

Maandag geeft de rechtbank Den Haag haar beslissingen over de vorderingen en verzoeken die op 9 en 10 maart aan de rechtbank zijn voorgelegd. Dat gebeurt in het Justitieel Complex Schiphol. Dat complex blijft, evenals het NBC Congrescentrum in Nieuwegein, gesloten voor iedereen die de zitting wil bijwonen of volgen. De zitting is wel via de livestream te volgen op www.courtmh17.com.

Naar verwachting zal de rechtbank na de mededeling van haar beslissingen het onderzoek ter terechtzitting schorsen tot 8 juni.

Rechtbanken dicht

De rechtbanken in Nederland zijn vanaf dinsdag 17 maart gesloten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Behandelingen van rechtszaken vallen hiermee stil tot 6 april. Een beperkt aantal zaken vindt wel doorgang, waaronder de strafzaak MH17.

advertentie
 
advertentie