Missie Geslaagd helpt jonge ouders met het ouderschap

LEIMUIDEN – Sinds vorig schooljaar maken Floor van den Berg en Anja van Haastregt verschillende workshops mogelijk voor jonge gezinnen. 'We willen hiermee ouders verbinden en in hun kracht zetten.'

In het dagelijks leven is Floor coach. 'Mensen komen bij me en dan is er al iets aan de hand. Ze zijn dan al tegen een probleem aangelopen. Expeditie Zielsgelukkig Kerngezond is vooral gericht op een preventief stukje. We willen mensen, en dan specifiek ouders en kinderen, leren omgaan met de grote hoeveelheid prikkels en emoties die op een dag op je af kunnen komen. Op deze manier voorkomen we burn-out klachten. Daarnaast leren we ouders bewust na te denken over wat ze aan hun kinderen willen meegeven,' aldus Floor.

'We proberen ons ook bezig te houden met persoonlijke ontwikkeling. We leren kinderen en ouders verschillende tools en vaardigheden om een gezonder en gelukkiger leven te hebben,' vertelt Anja. De vereniging Missie Geslaagd maakt verschillende workshops mogelijk. Zo zijn er groei- en mindsetworkshops, ouder-kind yoga en een workshop doelen stellen in 2024.

'We zijn dus dit jaar begonnen met activiteiten op IKC de Lei en dat zijn we nu aan het uitbreiden naar andere basisscholen in de gemeente. De workshops in Leimuiden zijn een samenwerking met de Family Factory. Die hebben al een groot netwerk binnen Leimuiden. Maar gezinnen uit de hele gemeente zijn natuurlijk welkom', vertelt Anja.

De Family Factory houdt zich binnen Leimuiden bezig met het verbinden van jonge gezinnen met elkaar. Expeditie zielsgelukkig kerngezond werkt samen met de Family Factory om jonge gezinnen te voorzien van informatie en inspiratie. 

De eerstvolgende training is op 22 mei en richt zich vooral op moeders. Floor geeft dan de training 'Floreren als mens en moeder'.

advertentie advertentie