Mix van tien artiesten op tien locaties tijdens Kijk in de Wijk

Kijk in de Wijk SonCe Trio Foto: Beatriz Lerer Castelo

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Bij huiskamerfestival Kijk in de Wijk op zondag 4 juni gaan de bezoekers met een kleine groep naar drie optredens. Eén in een woonkamer, één in een iets grotere locatie en één in de theaterzaal van Poco Más.

Lees ook: Kaartverkoop huiskamerfestival Kijk in de Wijk van start

WIJ Presenteert heeft een bijzonder programma geboekt met een mix van tien artiesten op tien locaties. Drie van deze artiesten stelt WIJ Presenteert voor.

Joshua Aaron is toetsenist en componist. Met zijn voorstelling "Was ik maar een kat", waarin hij vertelt vanuit het perspectief van de kat, houdt hij het publiek van Kijk in de Wijk een spiegel voor. Thema’s als loyaliteit en perfectionisme komen aan bod. De combinatie van muziek, beeld en gesproken woord zorgt voor een rustgevende voorstelling met een boodschap: We leven ons leven alsof we er negen hebben.

Oekraïense wereldmuziek

Bij de Oekraïense zangeres en muzikant Maryana Golovchenko leert de bezoeker meer over haar thuisland. Ze is gespecialiseerd in internationale crossover-muziek. Haar focus ligt op het samensmelten van traditionele muziek uit Oost-Europa en Oekraïne, specifiek met de verschillende soorten hedendaagse muziekstijlen, van klassiek tot jazz en elektronica en met muzikale tradities van andere landen en continenten.

Recht in het hart

Maestro Mikel laat zien hoe ontroerend rap kan zijn. In de voorstelling "Einzel Gangster' brengt de rapper zijn repertoire op een kleine, haast intieme manier ten gehore, met onderwerpen waar hij 'liever niet over praat'. Strakke rapflows transformeren tot meeslepende spoken-word-poetry, begeleid door akoestische gitaarpartijen. Kijk-in-de-Wijkers laten zich met zijn rake teksten recht in hun hart raken.

Benieuwd naar alle tien de artiesten of kaarten kopen? Kijk op www.wijpresenteert.nl.

advertentie advertentie