Gepubliceerd op 30 April 2019 om 12.38 uur

Molendag op zaterdag 11 mei in Kaag en Braassem

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Op zaterdag 11 mei wordt de Nationale Molendag ook in de gemeente Kaag en Braassem georganiseerd. Op die dag worden er rond en tussen verschillende molens diverse activiteiten georganiseerd.

Zo worden er bij de Lijkermolen I in Rijpwetering diverse kinderactiviteiten georganiseerd en is het mogelijk om met de fietstocht of vaarroute Molens en Meer 21 molens aan te doen. Vanaf eetcafé De Vergulde Vos in Rijpwetering vertrekt deze dag een vaartocht langs diverse molens. De tocht vaart langs de Lijkermolen II, Waterloosmolen, Lijkermolen I, Adermolen, Kagermolen en de Buurtermolen. Voor deelnemers aan de vaartocht is het mogelijk om zelf te bepalen waar ze op- en afstappen.

Vanuit Jachthaven Kaagdorp op Kaageiland vertrekt de vaartocht 'De Molenaar Vertelt'. Bij deze vaartocht vertelt een molenaar alles over molens. De Faljerilmolen, Buurtermolen, Kokmolen en de Kagermolen liggen langs deze route.

Alle activiteiten op zaterdag 11 mei zijn gratis, ze worden aangeboden en georganiseerd door de Rijnlandse Molenstichting en Kaag en Braassem Promotie. Op zondag 12 mei zijn enkele molens te bezichtigen, een overzicht daarvan is te vinden op de website van de Nationale Molendag.

advertentie
 
advertentie