Gepubliceerd op 14 Februari 2020 om 13.27 uur

Muren van door brand verwoeste kerk in Hoogmade kunnen gestabiliseerd worden

HOOGMADE - De muren van de Onze Lieve Vrouw Geboortekerk - De Goede Herder in Hoogmade kunnen gestabiliseerd worden. 'Het plan is goedgekeurd', kondigt Paul Snoek, bestuurslid van de kerkparochie, aan in het radioprogramma KB Actueel dat iedere zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur wordt uitgezonden op de radio bij Studio Kaag en Braassem.

'Dat gaat gebeuren middels een frame dat aan de binnenkant komt en die je aan de buitenkant niet ziet', vertelt Snoek. Zodra dat is gebeurd wordt het middenstuk vrijgegeven voor forensisch onderzoek. Daarna kan het schip worden schoongemaakt en vindt de bouwkundige inspectie plaats. 'Als de bouwkundige inspectie is geweest, zijn we zeker drie maanden verder.' Inmiddels is wel begonnen met het schoonmaken en het begaanbaar maken van de pastorie. De bewoners van de pastorie wonen al vier maanden, sinds de verwoestende brand, elders.

Het is nog niet bekend of de kerk herbouwd gaat worden. Afhankelijk van de bouwkundige staat kan het gesprek aangegaan worden met de verzekeringsmaatschappij. 'We bekijken alle mogelijkheden en spreken daar met veel mensen over. We zien in ieder geval dat er een vitale geloofsgemeenschap is', aldus Snoek.

advertentie
.
advertentie