Muziekcentrum en starterswoningen geven pand St. Ignatiusschool nieuwe toekomst

Foto: Gemeente Kaag en Braassem
Foto: Google Street View

ROELOFARENDSVEEN – Na een lange periode van onderzoek doen en gesprekken voeren, is er dan nu eindelijk een invulling gevonden voor het gebouw van de oude St. Ignatiusschool in Roelofarendsveen. De overeenkomst is al voorzien van handtekeningen van de gemeente Kaag en Braassem, muziekcentrum Liefde voor Harmonie en Johlex Bouw. Met respect voor het oude gebouw wordt er zo voorzien in een muziekcentrum en jongerenhuisvesting.

Met het ondertekenen van de overeenkomst krijgt muziekcentrum Liefde voor Harmonie het recht van opstal voor de laagbouw, waarvan de muziekvereniging al langere tijd gebruikmaakte. Door het recht van opstal krijgt de vereniging nu de garantie dat ze ook op de langere termijn gebruik mag maken van het pand.

De vereniging heeft de intentie om het gebouw te verduurzamen, zodat het pand zeker klaar is voor de toekomst; voor de huidige, maar ook voor de nieuwe generatie muzikanten. ‘We zijn erg blij en trots dat door deze overeenkomst ons muziekcentrum en de St. Ignatiusschool met haar rijke geschiedenis behouden blijven’, aldus de voorzitter van Liefde voor Harmonie, Rob Huigsloot.

Starterswoningen

Wat betreft de hoogbouw van het pand, liep er de afgelopen periode een openbare verkoopprocedure. Na afloop van deze procedure was het Johlex Bouw die de koopovereenkomst mocht tekenen, met als plan om zes starterswoningen in de hoogbouw te realiseren. Voor de realisatie van deze woningen is inmiddels een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend bij de gemeente.

Dat ook Johlex Bouw trots is om aan de slag te gaan met dit pand, laat projectleider Joeri Rodewijk weten. ‘Door deze herbestemming is het mogelijk een beeldbepalend pand nieuw leven in te blazen. Op deze manier dragen wij ons steentje bij om voor het dorp een stukje nostalgie te behouden.’

Pand behouden

De waarde die de gemeente hecht aan het zorgen voor een goede bestemming van dit pand, dat ten dienste staat van de samenleving, past bij de regierol die de gemeente een aantal jaar geleden heeft aangenomen. Met de invulling van het oude pand, door middel van een muziekcentrum en jongerenwoningen, is dat doel bereikt. ‘De Ignatiusschool is een markant gebouw waar veel Veenders een band mee hebben. Het is dan ook mooi dat dit gebouw behouden blijft’, aldus de gemeente.

advertentie advertentie