Nationale Voorleesdagen weer voorbij: voorlezen, grabbelen en poppenkast

Foto: Pixabay

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - De Nationale Voorleesdagen zitten er weer op. Projectleider van de voorleesweek in onze regio Alistair Bright kijkt terug op een succesvolle anderhalve week met veel activiteiten.

De activiteiten begonnen al op 24 januari. Toen kwamen twintig kinderen samen in de Bibliotheek van Leimuiden om voorgelezen te worden door Wethouder Nick van Egmond uit het boek ‘Help! Een verassing.' Na het voorlezen was er een ontbijt voor de kinderen.

Poppenkast en grabbelen

In de bibliotheek van Roelofarendsveen streek het poppenkasttheater van de toneelvereniging St. Theodulfus neer. Op zaterdagochtend 27 januari kwamen daarvoor 50 peuters, ouders en verzorgers om te genieten van de voorleespoppenkastshow.

Dit sluit goed aan bij de normale activiteiten. Zo is er elke laatste woensdag van de maand een voorleesfeestje in de vestiging Roelofarendsveen. In de ochtend zijn alle peuters welkom en in de middag zijn alle kleuters aan de beurt.

In alle vestigingen was tijdens de voorleesdagen ook een grabbelmand te vinden met zakjes gevuld met een mini-prentenboek en een voorleestip voor de ouders of verzorgers.

'Belang van lezen onder de aandacht'

Alistair kijkt tevreden terug op het verloop van de vandaag afgeronde Nationale Voorleesdagen: ‘We hebben wederom een paar honderd peuters en hun ouders op verschillende manieren betrokken bij de Nationale Voorleesdagen, en het belang van voorlezen onder de aandacht gebracht.'

'We hopen dat we, door deze allerjongste doelgroep aan te spreken en te enthousiasmeren, het voorleesplezier binnen gezinnen kunnen bevorderen. Ook hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan toekomstige leesplezier en leesbevordering van kinderen.’

advertentie advertentie