Nieuwe appartementen in Oude Wetering met voorrang verhuurd aan senioren

Foto: Gemeente Kaag en Braassem

OUDE WETERING - Inwoners van Kaag en Braassem, en met name senioren, krijgen voorrang op de toewijzing van de 29 nieuwe sociale huurappartementen die worden gebouwd in Oude Wetering. De woningen, die verrijzen op de voormalige locatie van de Gerardusschool, worden in mei opgeleverd.

Woningcorporatie MeerWonen en de gemeente hopen hiermee doorstroming op de lokale woningmarkt te bereiken. Zo zouden bestaande eengezinswoningen vrij kunnen komen voor jonge gezinnen. MeerWonen diende het verzoek, om de woningen met voorrang toe te wijzen, onlangs in. 'Wij zijn enorm blij dat dit verzoek nu is gekomen en dat we de afspraak met hen, maar vooral aan de woningzoekenden, kunnen inlossen', zegt wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO Kaag en Braassem).

'De appartementen zijn niet alleen heel duurzaam, maar liggen ook in de buurt van winkels, gezondheidszorg en het openbaar vervoer. Dat maakt deze locatie geschikt om oud in te worden', vindt de wethouder. De woningen worden levensloopbestendig, gasloos en zijn qua energiebehoefte zoveel mogelijk zelfvoorzienend. Om de naam Gerardus niet te vergeten, is de straatnaam ernaar vernoemd en komt de naam ook terug in de gevel van het gebouw.

advertentie advertentie