Nieuwe coronamaatregelen: horeca sluit om 22.00 uur, sportkantines drie weken dicht

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Alle horeca in Nederland moet dagelijks om 22.00 uur de deuren sluiten. Na 21.00 uur mag bij eet- en drinkgelegenheden niemand meer naar binnen. Het is een van de maatregelen die premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge maandagavond bekend hebben gemaakt.

Tijdens een persconferentie werden nieuwe maatregelen afgekondigd om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. Alle maatregelen gaan vanaf dinsdagavond in en zullen drie weken van kracht zijn.

Binnen in een horecagelegenheid mogen maximaal dertig mensen (exclusief personeel) tegelijkertijd aanwezig zijn. Buiten op het terras geldt een maximum van veertig personen. Deze maximale aantallen zijn ook van toepassing bij andere binnen- en buitenbijeenkomsten, met uitzondering van onder meer kerkdiensten, uitvaarten, scholen, verenigingen en de vitale sector.

Geen publiek bij sportwedstrijden

Publiek bij sportwedstrijden is niet langer welkom. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen professionele en amateurwedstrijden. Sportkantines gaan dicht. Bij Archeon en Avifauna, de twee toeristische trekpleisters in Alphen, moet verplicht gereserveerd worden in een specifiek tijdvlak en geldt een maximum aantal bezoekers. Dat geldt ook voor bibliotheekbezoekers.

In supermarkten moet gebruik gemaakt gaan worden van een karretje en twee keer per dag moet een winkeluur voor ouderen ingevoerd worden. Bij alle winkels is een deurbeleid verplicht. De norm voor het maximaal aantal te ontvangen bezoekers thuis wordt drie personen. Thuiswerken wordt zo veel als mogelijk verplicht.

advertentie advertentie