Nieuwe huurders appartementencomplex MeerWonen ontvangen sleutel

ROELOFARENDSVEEN - Het project van MeerWonen in Westend in Roelofarendsveen is afgerond. Op 23, 24 en 27 juni zijn de sleutels van de zestig energieneutrale woningen aan de huurders overhandigd. Een feestelijk moment voor alle betrokken partijen. Zowel senioren als starters verhuizen de komende tijd naar hun nieuwe stek.

Alle huurders waren maandagmiddag 27 juni uitgenodigd voor een feestelijke bijeenkomst in een nabijgelegen café. Nieuwe buren konden elkaar hier ontmoeten en kennismaken met de medewerkers van MeerWonen en Heembouw. De huurders gaven aan over het algemeen erg tevreden te zijn over de woningen. Met name de uitstraling van de appartementen in de waterrijke omgeving en de nabijheid van voorzieningen werden als pluspunten genoemd.

Theo Sassen is één van de huurders die op 27 juni de sleutel van zijn nieuwe woning ontving. Dubbel feest, want hij was jarig. 'We zijn heel blij met onze nieuwe energiezuinige woning,' sprak Sassen, 'Alles is gelijkvloers en comfortabel. We stonden al lang ingeschreven, maar waren er eerder nog niet aan toe om te verhuizen. Nu was de tijd rijp. Dit appartement kwam op het juiste moment op ons pad. Een heel mooi verjaardagscadeau.'

Voorrang

De appartementen zijn met lokaal maatwerk toegewezen. Inwoners van Kaag en Braassem kregen voorrang. Met als mooi resultaat dat álle woningen zijn verhuurd aan inwoners van deze gemeente. Van de woningen zijn er 31 verhuurd aan huurders van MeerWonen, waardoor de woonstichting de verhuisstroom in de gemeente blijft versterken. Drie woningen zijn verhuurd aan bewoners van Kaageiland die door brand hun huis en haard kwijtraakten.

Twee woningen zijn aangeboden in een mantelzorgconstructie, waardoor mantelzorger en mantelzorgnemer dicht bij elkaar in het complex wonen. De heer De Wolff is de bewoner die mantelzorg ontvangt. Hij woont door de constructie dichtbij zijn ex-vrouw of, zoals hij zelf zegt 'de moeder van de kinderen’. Zij helpt hem waar nodig en daar is hij blij mee: 'Zo fijn dat ik naar dit toegankelijke appartement op de begane grond kan verhuizen. Het voelt prettig en comfortabel. En de temperatuur in de woning is vrijwel constant, dat is belangrijk voor mijn gezondheid.'

Duurzaamheid

Het uitgangspunt voor elk project van MeerWonen is het realiseren van nieuwbouw die voldoet aan hoge duurzaamheidsnormen. De appartementen zijn levensloopbestendig, extra geïsoleerd en voorzien van een warmtepomp die op een duurzame bron is aangesloten. Ook het behoud van groen en nestgelegenheid voor vogels zijn belangrijke voorwaarden. Bij Westend ligt een sedumdak op de bergingen en zijn vleermuisstenen in de gevels van het gebouw gemetseld. Faro Architecten maakte het ontwerp. Heembouw Architecten heeft de woningen technisch uitgewerkt en Heembouw Wonen heeft de woningen gebouwd.

Naast deze zestig woningen in Westend is MeerWonen bezig met de bouw van tachtig appartementen én eengezinswoningen.

advertentie advertentie