Nieuwe stalling voor duofiets van Fietsmaatjes in Roelofarendsveen

ROELOFARENDSVEEN - Een nieuwe stalling voor elektrische duofietsen van Stichting Fietsmaatjes is donderdag geopend in Roelofarendsveen. De stalling staat bij seniorencomplex Gogherweide van woningcorporatie MeerWonen.

Het is de derde stalling die mede door de woningcorporatie wordt bekostigd. 'Door samen te fietsen breng je mensen op een ongedwongen manier met elkaar in contact en zijn ze lekker in beweging', zegt Peter Hoogvliet, directeur van MeerWonen. In totaal staan er nu twee stallingen bij Gogherweide en een bij de Arendshorst in Roelofarendsveen.

Fietsmaatjes is een initiatief voor mensen die er graag op uit gaan met de fiets, maar dit door een beperking niet meer zelfstandig kunnen. Samen met een vrijwilliger van de stichting kunnen ze ritjes door de regio maken op een elektrische duofiets. Naar verwachting stijgt het aantal ritten dit jaar naar meer dan 1200. 'We kunnen daarom nog goed nieuwe vrijwilligers gebruiken', zegt Stefan van der Zwet, voorzitter van Fietsmaatjes Kaag en Braassem.

advertentie advertentie