Nieuwe stallingen voor elektrische duofietsen bij seniorencomplexen

ROELOFARENDSVEEN - Bij de seniorencomplexen De Arendshorts en Gogherweide in Roelofarendsveen zijn woensdag twee nieuwe stallingen voor elektrische duofietsen geopend. De stallingen voor de fietsen van Stichting Fietsmaatjes zijn deels door MeerWonen en Fonds Alphen aan den Rijn e.o. betaald.

Fietsmaatjes is een initiatief voor mensen die er graag op uit gaan met de fiets, maar dit door een beperking niet meer zelfstandig kunnen. Zij worden gekoppeld aan een vrijwilliger en samen maken ze fietstochten op een elektrische duofiets. Al meer dan tien gemeenten in de regio hebben dit initiatief geadopteerd. 'Juist in deze coronatijd is het aantal nieuwe gasten hard gegroeid en blijft het aantal vrijwilligers in Kaag en Braassem nu wat achter, dus wij zijn dringend op zoek naar nieuwe fietsmaatjes', zegt Stefan van der Zwet, voorzitter van Stichting Fietsmaatjes.

Woningcorporatie MeerWonen heeft grond beschikbaar gesteld bij de seniorencomplexen om de fietsenstallingen neer te kunnen zetten. 'Wij hebben ook een maatschappelijke taak die wij heel serieus nemen. Fietsmaatjes brengt mensen samen en dat initiatief ondersteunen we van harte', zegt Peter Hoogvliet, directeur van de woningcorporatie.

advertentie advertentie