Nieuwe tankautospuit voor brandweer Roelofarendsveen 

De nieuwe brandweerwagen Foto: Paul Termorshuizen

ROELOFARENDSVEEN - Op zaterdag 27 januari neemt brandweerkazerne Roelofarendsveen tijdens de jaarlijkse korpsavond hun nieuwe tankautospuit officieel in ontvangst. Burgemeester Astrid Heijstee-Bolt en Hans Zuidijk, Regionaal Commandant Brandweer Hollands Midden (BHM), zijn bij dit feestelijke, maar vooral ook trotse moment aanwezig.

Om in de toekomst optimaal te kunnen blijven opereren, krijgen brandweerkazernes in Veiligheidsregio Hollands Midden nieuwe voertuigen. Voor de kazerne Roelofarendsveen gaat het om een tankautospuit. In totaal wordt aan alle 45 kazernes nieuw materiaal geleverd.

BHM vernieuwt

Het nieuwe materiaal kan bestaan uit een autoladder, een tankautospuit en/of een WTS-500. De te vervangen tankautospuiten zijn nog uit de tijd van vóór de regionalisering en zijn technisch en financieel afgeschreven. De WTS-500, waarbij WTS staat voor Water Transport Systeem, is een geheel nieuw voertuig waarmee de veiligheidsregio inspeelt op veranderde beschikbaarheid van bluswater. Deze voertuigen zijn in 2022 in dienst genomen. De huidige autoladders zijn twintig jaar oud en zijn aan vervanging toe. De nieuwe autoladders zijn technisch beter uitgerust, zijn meer wendbaar en de ladder zelf kan een knik maken; handig in dichtbebouwd gebied. Het uitleveren van nieuwe voertuigen is in 2022 gestart en gaat nog door in 2024.  

advertentie advertentie